Tiskové zprávy / TotalDesign od firmy Pergo překračuje hranice – podlaha se stává uměleckým dílem

Trelleborg, listopad 2011 – Pergo přichází na trh s novým, kreativním designovým konceptem TotalDesign. Dle generálního ředilele firmy Pergo, Ralfa Eisermanna, se tento koncept zrodil z myšlenky vymazat hranici mezi uměním a podlahou. Hranice možností laminátové podlahy tak byly posunuty. “Pokud se podíváte na naši dlouhou historii, uvidíte, že jsme dokázali mnohé právě proto, že jsme neustále přicházeli s novými myšlenkami a posouvali hranice, které se považaly za standard”, říká pan Eisermann. “V podstatě již samotná první laminátová podlaha byla výsledkem schůzky, kdy jsme se snažili přijít na nové možnosti využití laminátu v roce 1977, který se do té doby používal převážně na výroby desek na stoly a panelů na zeď.”

Koncept TotalDesign je jednou z mnoha nedávných iniciativ od firmy Pergo, která se snaží posunout hranice běžného vnímání laminátových podlah. Tento koncept byl vytvořen kreativním ředitelem firmy Pergo, panem Olafem Leonhardtem. Dle Leonhardta je tento koncept zaměřen na kupce, kteří hledají podlahy, které by svou nápaditou formou vytvořily naprosto unikátní prostor. “TotalDesign je pro lidi, kteří jsou otevření a chtějí něco jiného, než ostatní,” tvrdí Leonhardt. “Je pro lidi, kteří chápou, že umění je mnohem víc než cosi, co se dá pověsit na zeď, či položit na poličku.”

Leonhardt navrhnul sérii osmi uměleckých podlah s motivy jako jsou velké otisky prstů v bronzu či černo bílé čárkové kódy. Velmi zajímavé jsou též struktury kůže či faset. Veškeré designy jsou dostupné ve formátech Big Slab (1,236 x 400 mm) s patentovanou technologií PerfectFold™, která umožnuje jednoduchou instalací, a vysokou odolností povrchu díky technologii TitanX™ Advanced. Tyto podlahy jsou součástí rozšířené kolekce Pergo 2012 a jsou ke shlédnutí a zakoupení od firmy Berger & Partners, s.r.o., www.berger-podlahy.cz

Pergo se považuje za vynálezce HPL laminátových podlah. Firma Pergo se těší výborné pozici jak na Evropských trzích, tak na trzích v Severní Americe. Společnost vyvíjí, vyrábí a provádí marketing laminátových podlah té nejlepší kvality. Vícevrstvé laminátové podlahy Pergo jsou k dostání v unikátních designech, které jsou nezaměnitelné, a díky svým vlastnostem jsou vhodné jak pro rezidenční, tak komerční využití. Pergo vyrábí více než 30 milionů čtverečních metrů laminátové podlahy ročně ve Švédsku (Trelleborg a Perstorp) a ve dvou výrobních továrnách ve Spojených státech amerických (Garner, NC) a v Kanadě (Laval). Značka Pergo byla zakoupena firmou Pfleiderer AG (ISIN DE 0006764749) v roce 2007. Více informací je k dispozici na www.pergo.com

Tel: (+420) 602 292 024
info@bergerpartners.cz